En ole koskaan oppinut ymmärtämään miksi kaasu-ja sähkö"grillejä" yleensä sanotaan grilleiksi. Ne ovat nimittäin sama asia, kuin uuni. Miksi hankkia kallis kaasupeli, kun joka kodissa on uuni ja liesi? Voihan sinne uuniin laittaa parilan jos haluaa. Ja uuni on tehokas, turvallinen käyttää, eikä tarvita mitään kaasupullojen kanssa vatvomista hulluuteen saakka.

Uuniin vaan kaikki makkarat ja lihat ja kasvikset ja pihalle chillailemaan. Kohta on uuniruoka valmis. Uunin päällä on myös sähkölevyt, joita voi hyödyntää. Näissä mainitsemissani tavoissa ruoka ainoastaan kuumenee ja tarvittaessa hiillostuu. Uunilla voi myös savustaa.

Ainoa oikea grilli on puu tai hiiligrilli. Joka itseasiassa on yksi ja sama asia. Siinä tulee tuotteeseen se aito ja pehmeä savun maku. Lisäksi hiiligrillin saa parilla kympillä tai sen voi tehdä helposti itse, koska siinä ei ole mitään teknisiä härpäkkeitä.

Väitääkö joku tosissaan, että savusauna ja puulämmiteinen ovat yhtä huonoja, kuin sähkösauna? Minusta niissä on tähtitieteellinen ero, kun grillaamme itseämme. Minä olen erimieltä.

Miksi muuten luulette, että savustuspönttöön laitetaan puulastuja?