Terrorismi puhuttaa, vaan tiedämmekö mitä se on?

Terrorismi on yksilön tai ryhmän harjoittamaa väkivaltaa, jonka tarkoitus on viranomaisten uhkaamisen ja yleisöön kohdistuvan pelon avulla vaikuttaa päätöksentekoon. Noin niin kuin lyhyesti.

Tosi asiassa terroristit ovat terroristeja, kunnes heillä on oma valtio. Sen jälkeen heillä on armeija tai puolustusvoimat. Terrorismi on siis eräänlaista kovaa politiikkaa. Tämän kaltainen politiikka kuitenkin usein jakaa valtiot kahtia tai useampaan osaan. Terrorismia on kovin vaikea kategorioida.

Yhdysvallat sotii monissa maissa Lähi-idässä. Silti USA.n toimia ei pidetä terrorismina, vaan jonkinlaisena auttamisena, vaikka jokainen tietää mitä jenkit siellä tekee. Sitten ihmetellään arabien tekemiä kostotoimia jenkeissä ja muissa liittolaisten maissa, kuten Ranskassa ja Englannissa.

Jos Yhdysvallat lopettaisi riehumisen ja tankkerit eivät seilaisi enää persianlahdella, niin terrorismi ei loppuisi siihen. Se jatkuisi kunnes kostotoimet olisi kuitattu.

Jos Yhdysvallat kiinnostuisi Suomesta ja alkaisi täällä ryöstelyn ja tappamisen, niin minusta tulisi satavarmasti terroristi. Joko täällä Suomessa tai jossain muualla. Mutta onneksi meillä ei ole öljyä, eikä mineraaleja ja kuuset ei jenkkejä kiinnosta.

Suomalaisia on muuten pidetty terroristeina ja melkein aiheesta. Välirauhan aikana Neuvostoliittoon lähetettiin itä-rajan yli ns. "mustia partioita", jotka suuntasivat hävitystä myös siviilikohteisiin. Siis rauha oli jo solmittu, mutta Suomalaisten partioiden hyökkäykset jatkuivat. Tärkein syy oli tiedustelu. Etsikääpä historiankirjoista. Turhaa, sillä siinä kohdassa on aukko.

Siksi terrorismin määrittely on sangen vaikeaa. Peace.