Suomessa on yli 200 luonnossa kasvavaa kasvia, jotka voivat myrkyllään aiheuttaa euforiaa, myrkytyksen ja muuta mukavaa. Siksi keskustelu kannabiksestä on naurettavaa.

Quincyssa, Yhdysvaltojen Massachusettsissa voi nykyään ostaa pakastepizzaa, jonka erikoisominaisuus on sen sisältämä kannabis. Pitsassa on siis 124 mg THC.tä. Lisäksi Yhdysvalloissa kannabis on laillista näissä osavaltioissa: Kalifornia, Nevada ja Maine.

Portugalissa lähes kaikki huumeet ovat dekriminalisoituja. Ja Lissabonissa ei pysty kävelemään viittä metriä, ettei joku olisi tyrkyttämässä aineita. Muuten se ei katukuvassa näy.

Kristiania, Amsterdam ja muut alueet tyrkyttävät aika estottomasti kannabista. Mutta halutaanko uusi aine aiheuttamaan ongelmia, vai vapauttamisen johdosta (Suomi muutama vuosi) ongelmat vain lisääntyy.

Jokin vuosi sitten päätös ottaa käytetyt neulat takaisin ja jakaa puhtaita neuloja narkomaaneille oli vastatuulessa. Sillä jotkut fiksut luulivat, että suonen sisäisen myrkyn käyttö loppuu, kun neuloja ei vaihdeta. Tällä tietenkään ei ole mitään tekemistä kannabiksen käytössä.

Ps. Juontaako sana humala huumeeseen nimeltä alkoholi?