Kas oletko työtön? No et ole yksin. N. 500 000 työtöntä jakaa kohtalosi.

Nyt kun edustuslaitoksemme viisaine kansanedustajineen on päättänyt leikata, koska pakko kuulemma. Suomi ottaa velkaa tänä vuonna n. 5 miljardia euroa, tosin edullisella korolla. Mutta maa, jonka omavaraisuus olisi nolla, ei saisi rahaa ja investointeja liikkumaan. Mutta sanotaan, että työttömyys on kauhea rikos, vaikka jokainen tietää, ettei työpaikkoja kertakaikkiaan ole. Ja ne vähäisetkin työpaikat eivät kohtaa työnhakijaa.

Suomella on yksi ongelma, josta kaikki johtuu ja se on vaihtotase. Me ostamme enemmän, kuin myymme. Jokainen voi verrata tilannetta, vaikkapa omaan pankkitiliinsä. Jos ostat enemmän hyödykkeitä, kuin tienaat, olet lirissä.

Työttömien niskaan on sitten ajettu keskustelut, tempputyöllistäminen, orjafirmat ja työmarkkinatuen leikkaaminen. Näillä keinoilla sitten kuvitellaan, että Suomi lähtee nousuun. Mutta jos sinua uhkaillaan edellä mainituilla asioilla, niin tässä ohjeet:

1. Hae aina töitä, kun TE- keskus määrää.

2. Lähetä ohjattuun työpaikkaan spostia.

3. Laita palkkatoiveeksi 5000 euroa + bonukset + autoetu.

4. Jos sinulta vaaditaan työnhakua viikoittain, niin jos olet vaikkapa rakennusalan ammattilainen ja asut helsingissä, niin hae oulun keskussairaalan apulaislääkärin paikkaa. Tai muuta vastaavaa. Et taatusti saa.

5. Älä koskaan laita liitteitä mukaan. Missään ei nimittäin määritellä miten työpaikkaa pitää hakea, kunhan haet.

6. TE- keskukselle cc sähköpostista.

7. Mikäli kuitenkin joudut orjafirmaan ilmaistöihin, niin kukaan ei estä sitä, että maalipurkki kaatuu, kun olet maalaamassa kaupungin puistonpenkkejä yhdeksän euron päiväpalkalla. Sattuuhan sitä.

8. Ja jos oikein nopeasti haluaa potkut, niin kuusi kaljaa kitusiin aamulla ja myöhästyminen. Ruokatunti kannattaa myös venyttää parin tunnin mittaiseksi. Livistä töista tuntia ennen työpäivän päättymistä.

9. Jos tämäkin menee jotenkin vielä pieleen ja karenssi odottaa, hae välittömästi toimeentulotukea KELA.sta. Näin ei tulotaso putoa ja voit hoitaa samalla hammaskalustosi kuntoon (KELA maksaa kyllä). Se ei vaadi, kuin anomuksen lähettämistä, jossa liitteenä tiliote. Sitten taas hakemaan työmarkkinatukea ja koko homma alkaa alusta.

Onnea matkaan.